top of page
2737EA95-78BA-4A39-B2A1-E880F5E6BF49.jpg

Jams, chutneys, sauzen, tokkelroom, boerenjongens, siropen en meer -
Oma Appel

Wij haalden voor u de lekkerste jams, chutneys, siropen, chutneys en geleien in huis. Sandra Dool kweekt als 'Oma Appel' vers fruit en maakt hier de lekkerste producten van. Wat niet van eigen tuin komt haalt ze van zo dichtbij mogelijk! Doordat haar producten 'meer fruit en meer smaak' bevatten en met minder toegevoegde suikers zijn gemaakt, komt de pure smaak ontzettend goed naar boven. Wij hebben alle producten geproefd en zijn heel enthousiast over alle smaken. Pittige mango chutney, gedroogde borreltomaatjes, boerenjongens, sangria gelei.... We zouden het jullie allemaal willen laten proeven. En het wordt nog lekkerder, want..... Oma Appel maakt dit gewoon in Leiderdorp! Van dichtbij dus. ;)

IMG_9541.JPG

Kaas - Kaasboerderij Capteijn

De familie Capteijn maakt boerenkaas in de Grote Polder van Zoeterwoude. Al jarenlang wordt er door deze familie kaas gemaakt op oude, traditionele wijze. In de jaren 2019 en 2020 is hun oude kaas door de landelijke CumLaude keuring uitgeroepen tot beste oude kaas van Nederland. Natuurlijk liggen er diverse kazen van Capteijn bij ons in de winkel, waaronder hun jong belegen, belegen, extra belegen en kruidenkaas!

IMG_9552.JPG

Aardappelen - Zegwaard

De familie Zegwaard verbouwt in Hazerswoude-Dorp aardappelen. De passie voor eerlijk voedsel en ambacht wordt steeds doorgegeven op volgende generaties. Deze aardappelen komen al helemaal van dichtbij! Brengt u snel een bezoekje aan onze winkel om zo de aardappelen van Zegwaard zelf in huis te halen? Wie weet vindt u meteen verse groenten uit ons assortiment om zo alle ingrediënten voor een avondmaal te verzamelen....

37487440-d29e-11ea-8d78-02c309bc01c1_edited.jpg

Ijs - De Stal

In 2020 besloten de zusjes Roos en Eline Kroft de oude koeienstal in Ter Aar om te bouwen tot ijswinkel. Sinds zij hun deuren openden is het ontzettend druk geweest. Benieuwd waarom? De blije koeien van de familie Kroft geven goede melk, waarvan nog lekkerder ijs gemaakt wordt! Met heel veel liefde. Het enige nadeel hiervan is dat het moeilijk is om tussen alle smaken te kiezen....

In het zomer seizoen zullen wij diverse ijssmaken verkopen in bolletjes voor to-go!

f.jpg

Olijfolie & sinaasappelhoning - Finca Forata

De olijven van het regionale ras Villalonga  worden elk jaar in november door een gezellige ploeg plukkers met passie geplukt. Deze worden direct koud geperst tot extra virgen olijfolie. De Valenciaanse olie wordt naar het mooie Hazerswoude vervoerd, naar waar de eigenaren van de olijvengaarde wonen.
Deze olijfolie is heel fijn om in te bakken, maar ook erg lekker als dressing over een lekkere salade of voor over een stukje stokbrood met een beetje (zee)zout! 
Ook de Valenciaanse Sinaasappel honing uit Spanje verkopen wij in de boerderijwinkel. De sinaasappelen hiervan groeien in dezelfde streek als de olijven, onder de Spaanse zon.

IMG_9604[1].JPG

Groenten en fruit

Naast de vele producten van het boerenland kent ons assortiment ook verse groenten en vers fruit. Verschillende fruit- en groentesoorten zullen bij ons in de schappen liggen, dit zal per seizoen een klein beetje verschillen. Kom dus vooral zelf een kijkje nemen!

demi ijs.jpg

De Dames van Akkerlust

In Stompwijk maken Rick van Boheemen en Demi Olsthoorn ambachtelijk ijs met melk van hun dames, de blije koetjes, van Boerderij Akkerlust uit Stompwijk. We hebben allerlei lekkere smaken ijs van 'De Dames van Akkerlust' in onze winkel. Grote en kleine bakken om thuis van te smullen. Ook hebben we heerlijke ijstaarten; pistache, karamel, stracciatella..... mmmmmm

pioenrozen.jpg

En meer...

Eieren, kwark, slagroom, roseval aardappelen, zelfs sieraden en decoratie, appelsap, drinkyoghurt, kersensap, kruidenboter, melk, karnemelk, pannenkoekenmeel, roomboter en nog veel meer...
Dit zijn allemaal producten van hier, van dichtbij of van ietsje verder die u onder het dak van boerderijwinkel VanHier kunt kopen.
Een aantal van de producten die wij in ons assortiment hebben zullen verschillen per seizoen / per moment. Ook zullen wij in sommige perioden bloemen verkopen! Blijf op de hoogte via onze Facebook en Instagram pagina en via onze website!

bottom of page